lørdag 19. mai 2012

Nala


NALA 10 UKER ++


Fredag 11.5 ble vi igjen lykkelige "foreldre" til lille Nala. Nala er en Spansk vannhund og er født 28.02.12. Hun var nesten 11 uker da hun kom til oss.


Nala er ei kosete, leken og flott jente. Hun er med oss på jobb hver dag og der har hun mange andre små valper av samme slaget å leke med. De er litt større enn henne, ikke i alder, men i størrelse og vekt. Dette stopper ikke Nala!! Hun er tøff og sier kjapt i fra dersom de "tråkker over streken". De hun leker med er Lucas, Amiga og Zara. Vi har fått laget en liten hundegård bak skolen der valpene leker og koser seg hele dagen. På ettermiddagen er Nala naturlig nok helt utslitt av all leken, og da er det hvile som teller.


Uka har gått med til å bli kjent med denne lille krabaten. Hun er nå etter en drøy uke veldig avhengig av oss og fotfølger oss hvor enn vi går. Hun tisser i ett sett, inne som ute, så her har vi en jobb foran oss som kommer til å kreve mye tålmodighet og tid:) Men - hun sover hele natten gjennom og er helt stille i buret sitt, og det er deilig.


De første dagene måtte vi hjelpe henne opp og ned trappene til leiligheten vår, men nå tar hun alle trinnene uten å nøle. Herlig å se ørene som flapser opp og ned når hun hopper oppover trappene.


Nala trenger mye tid på å bli kjent med lyder rundt seg. Det er mye  skummelt der ute i den store verden. Hun har vært med på lang gåtur to ganger denne uka, og har måttet tåle sirener, høy musikk og ikke minst andre hunder (og de gjør mye her nede). Halen peker raskt nedover en ganske god stund før hun tusler videre og skjønner at vi er der sammen med henne.




Spanske vannhunder er veldig smarte hunder og kan trenes opp til det meste dersom en ønsker det. Nala har allerede lært å sitte og ligge. Det er utrolig hvor fort hun lærer bare vi har godbiter nok!!


I morgen venter vi besøk av Cathrine og Sofie. Sofie er 6 måneder, og det skal bli spennende å se hvordan Nala reagerer på henne. De skal bo hos oss i 10 dager så hun må nok bare venne seg til denne lille krabaten også.

6 kommentarer:

  1. Det var en fin liten Nala :)
    Gleder meg til å hilse på henne!
    Kos dere med besøk <3

    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra du synes det, Lisbeth:) vi gleder oss til,å komme hjem med henne også:)

      Slett
  2. Å for en nusselig hund! Så spennende!
    Høres ut som dere har det fint der nede!
    Klemm

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikke sant, Anne dorthe? Vi har det fint, deilig sommer her nå. Spennende med hund - hun er valp med stor v!! Livlig og spretten liten sak:)

      Slett
  3. Kjekk blogg:) håper dere fortsetternår dere drar tilbake til Norge også slik at vi kan følge livet til Nala og ikke minst familien hennes:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så, bra du synes det, Randi:) ja, vi tenkte at dette kunne være et sted å følge litt med på hennes og vårt liv framover:)

      Slett